Ανακοίνωση: "Can Art Aid in Resolving Conflicts"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Can Art Aid in Resolving Conflicts»

 

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – ΕΑΤΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης "Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας", διοργανώνει συζήτηση και παρουσίαση του βιβλίου με θέμα «Can Art Aid in Resolving Conflicts?», την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, στις 18.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και εκπροσώπων σημαντικών ελληνικών και διεθνών πολιτιστικών οργανισμών και μουσείων.

Τη συζήτηση και παρουσίαση του βιβλίου θα συντονίσει η κα Σοφία Χηνιάδου- Καμπάνη, υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ την ΕΑΤΑ θα εκπροσωπήσει ο κ. Φοίβος Σακαλής.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό και, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της πόλης και της περιοχής και στην ανάδειξή νέων δυνατοτήτων ανάπτυξής του και αξιοποίησής του ως τουριστικό προϊόν.

Παράλληλα, στις 19.30, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Π. Ράλλη), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 17 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019 και περιλαμβάνει έργα 23 καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Νέλσον Μαντέλα.

Το έργο "Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας", υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την Καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Search