ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 55+»

 

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – ΕΑΤΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης "Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας", διοργανώνει ημερίδα με θέμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 55+», την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 10.30 – 17.00 στο INNOVATHENS powered by SAMSUNG, (Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων).

Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί ο Τουρισμός τρίτης Ηλικίας και ο Ρόλος των Υπηρεσιών Υγείας, η ελληνική και η διεθνής εμπειρία για το κοινό 55+ σε φορείς κι οργανισμούς πολιτισμού, τα ενδεδειγμένα προϊόντα της Αθήνας για αυτά τα  δύο είδη τουρισμού για τον Ασημένιο Τουρισμό και το Γηριατρικό Τουρισμό.

Το έργο "Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας", υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: «Project Souvenir»

 

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – ΕΑΤΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης "Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας", διοργανώνει,  σε συνεργασία με το ΤΑΜΑ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ), σειρά εκδηλώσεων µε τίτλο «Project Souvenir» κατά τις ημερομηνίες 12-13/10, 19-20/10 και 26-27/10 (3 Σαββατοκύριακα) στην πλατεία Βικτωρίας, ως µέρος υλοποίησης της καλλιτεχνικής δράσης “Victoria Square Project.

Οι εκδηλώσεις ουσιαστικά θα αποτελούν διαδραστικές συναντήσεις – εργαστήρια, όπου οι επισκέπτες – τουρίστες θα μπορούν - µε τη βοήθεια καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού- να κατασκευάσουν δωρεάν  τα δικά τους σουβενίρ από  την Αθήνα, τα οποία θα μπορούν να πάρουν μαζί τους.

Τα εργαστήρια θα είναι δομημένα ως εξής :

α. εισαγωγή, γνωριμία µε τον τουρίστα / επισκέπτη

β. παρουσίαση σχετικά µε την κατασκευή των σουβενίρ

γ. κατασκευή σουβενίρ συμπληρώνοντας και συνδέοντας τις πρώτες ύλες που θα έχουν όλοι στη διάθεση τους.

Το έργο "Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας", υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

 

 

Έρευνα σχετικά με το επίπεδο διάδοσης του πολιτιστικού προϊόντος στην Αθήνα

 

Θα θέλαμε να αφιερώσετε μερικά λεπτά από το χρόνο σας, προκειμένου να καταγραφεί η άποψή σας σχετικά με το επίπεδο διάδοσης του πολιτιστικού προϊόντος της Αθήνας.
Μπορείτε να συμμετέχετε πατώντας το παρακάτω Link:


 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ


 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
 
 
Η παρούσα "Έρευνα σχετικά με το επίπεδο διάδοσης του πολιτιστικού προϊόντος στην περιοχή παρέμβασης της ΟΧΕ" διεξάγεται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας» με κωδ. MIS (ΟΠΣ): 5033011.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020:Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Τα στοιχεία σας θα παραμείνουν ανώνυμα

 

 

Ανακοίνωση: "Can Art Aid in Resolving Conflicts"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Can Art Aid in Resolving Conflicts»

 

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – ΕΑΤΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης "Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας", διοργανώνει συζήτηση και παρουσίαση του βιβλίου με θέμα «Can Art Aid in Resolving Conflicts?», την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, στις 18.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και εκπροσώπων σημαντικών ελληνικών και διεθνών πολιτιστικών οργανισμών και μουσείων.

Τη συζήτηση και παρουσίαση του βιβλίου θα συντονίσει η κα Σοφία Χηνιάδου- Καμπάνη, υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ την ΕΑΤΑ θα εκπροσωπήσει ο κ. Φοίβος Σακαλής.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό και, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της πόλης και της περιοχής και στην ανάδειξή νέων δυνατοτήτων ανάπτυξής του και αξιοποίησής του ως τουριστικό προϊόν.

Παράλληλα, στις 19.30, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Π. Ράλλη), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 17 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019 και περιλαμβάνει έργα 23 καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Νέλσον Μαντέλα.

Το έργο "Ανάπτυξη και Προβολή της Τουριστικής και Πολιτιστικής Ταυτότητας της Αθήνας", υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ΑΕ «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την Καινοτομία». Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του ΕΠ «Αττική» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

Διευκρινίσεις επί της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δράση Παρεμβάσεις στην Πόλη - Γειτονιά - Δρόμος - Κτίριο

Διευκρινίσεις επί των Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ», στις θεματικές «ΔΡΟΜΟΣ» Αρ. Γεν.Πρωτ. 4456/ΕΥΥΑΠ 4312/13.11.2018 Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. (ΑΔΑ: 730ΒΟΡΙΝ-ΛΤΜ), «ΚΤΙΡΙΟ» Αρ. Γεν.Πρωτ. 4457/ΕΥΥΑΠ 4313/13.11.2018 Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. (ΑΔΑ: 6ΩΓΥΟΡΙΝ-ΙΕΖ)  και «ΓΕΙΤΟΝΙΑ» Αρ. Γεν.Πρωτ. 4455/ΕΥΥΑΠ 4311/13.11.2018 Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. (ΑΔΑ: 6Π7ΣΟΡΙΝ-ΨΣΚ), του προγράμματος ΠΟΛΗ² του δήμου Αθηναίων

Δείτε το πλήρες κείμενο

Στοιχεία Επικοινωνίας

Εταιρεία Ανάπτυξης
& Τουριστικής Προβολής Αθηνών

Διεύθυνση: Ξενοφώντος 7, 105 57
Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 210 32 53 123,
+30 210 52 01 611

Fax: +30 210 32 16 653,
+30 210 52 22 743

Email: info@developathens.gr

©2020 EATA. All Rights Reserved.

Search