Ο  δήμος Αθηναίων μέσω της Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. προέβη σε  συμβασιοποίηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και έλαβε  χρηματοδότηση για την  υλοποίηση του έργου  «Provision of accommodation and services support to RS people of concern in the Municipality of Athens». Το έργο αφορά τη στέγαση αιτούντων άσυλο (Asylum seekers) σε  ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Η Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. καλεί  οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, είτε φυσικό πρόσωπο- ιδιοκτήτες ακινήτων, είτε νομικό πρόσωπο (π.χ. μεσιτικό γραφείο), να υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (βλ. εδώ σχετική φόρμα καταγραφής ενδιαφέροντος) για την κάλυψη των ως άνω αναγκών στέγασης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διευκρινίζεται ότι η παρούσα δεν αποτελεί πρόσκληση υποβολής προσφοράς και η Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. δε δεσμεύεται να συνάψει συμβάσεις  με όλα τα πρόσωπα που τυχόν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, καθότι θα προηγηθεί  επιτόπια εκτίμηση και αξιολόγηση των μισθωμάτων από εξειδικευμένη ομάδα της Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε.

 Ο δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής - Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει την κάλυψη θέσεων στέγασης.

Ειδικότερα :

 • Προβλέπονται έως 6 ωφελούμενοι  ανά διαμέρισμα. Tα διαμερίσματα προς ενοικίαση θα πρέπει έχουν έκταση  τουλάχιστον 55 τετραγωνικά μέτρα και θα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά προς ενοικίαση (π.χ. ενεργειακό πιστοποιητικό). Η μίσθωση θα δηλώνεται στο TAXISNET.
 • Το πρόγραμμα μισθώνει κατά κανόνα ένα διαμέρισμα ανά πολυκατοικία.
 • Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα γίνει από  την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων
 • Το μίσθωμα ορίζεται σε αναλογία με τα τετραγωνικά μέτρα αλλά και με την κατάσταση του διαμερίσματος, λαμβάνοντας υπόψη και παραμέτρους όπως η περιοχή ή ο όροφος, με ανώτατο όριο τα  €400/μήνα.
 • Σε περίπτωση μεσιτικού γραφείου, η αμοιβή που δίνεται ανέρχεται σε ένα μίσθωμα.
 • Έχει προϋπολογιστεί ποσό για τυχόν επισκευές, διορθώσεις του διαμερίσματος καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.
 • Προβλέπεται   αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά την παράδοση των διαμερισμάτων στους ιδιοκτήτες.
 • Οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και κοινοχρήστων πληρώνονται από την Ε.Α.Τ.Α.  Α.Ε. Τα διαμερίσματα θα αναζητηθούν τόσο στα όρια του δήμου της Αθήνας όσο και στους όμορους δήμους Μοσχάτου-Ταύρου, Βύρωνα, Νέας Σμύρνης, Ζωγράφου και Αγίου Δημητρίου, με τους οποίους υπάρχει συνεργασία για το θέμα της προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων
 • Προβλέπονται άτομα που επιβλέπουν καθημερινά τις συνθήκες διαβίωσης των ωφελουμένων και την καλή κατάσταση των διαμερισμάτων. Σε κάθε περίπτωση ορίζεται υπεύθυνος ελεγκτής από την Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε., με τον οποίο κάθε εκμισθωτής μπορεί να επικοινωνεί ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε ζήτημα.
 • Υπάρχει σε ισχύ Κανονισμός Διαμερίσματος, στον οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι κανόνες υγιεινής και συμπεριφοράς των ωφελουμένων τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπόλοιπους διαμένοντες στην  πολυκατοικία. Την τήρηση αυτών των κανόνων, σχετικά με τις υποχρεώσεις των ωφελουμένων κατά την διάρκεια της παραμονής τους, ελέγχουν καθημερινά τα αρμόδια στελέχη της Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε.  Όποιος δεν συμμορφώνεται απομακρύνεται από το διαμέρισμα, βάσει των όρων λειτουργίας του ανωτέρω Κανονισμού Διαμερίσματος.
 • Η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, βάσει των διεθνών προδιαγραφών και εμπειρίας της, επιλέγει και προωθεί τους ωφελούμενους, που πληρούν τις προϋποθέσεις (νομικές, υγειονομικές κλπ.) για ένταξη στο πρόγραμμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γεώργιο Παντελιά, στο 210 3312015-16-17 και 6983871801Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατεβάστε το σχετικό έντυπο

Στοιχεία Επικοινωνίας

Εταιρεία Ανάπτυξης
& Τουριστικής Προβολής Αθηνών

Διεύθυνση: Ξενοφώντος 7, 105 57
Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 210 32 53 123,
+30 210 52 01 611

Fax: +30 210 32 16 653,
+30 210 52 22 743

Email: info@developathens.gr

©2020 EATA. All Rights Reserved.

Search